Nieuws

Lancering van de MC-21

Vandaag was het dan zo ver; de lancering van het nieuwste Russische verkeersvliegtuig. Hetis de MC-21 en biedt ruimte tot 211 passagiers. Het vliegtuig is vandaag voor het eerst getoond en is de tegenhanger van de Amerikaanse Boeing 737 en de Europese Airbus A320. Je kan je dus voorstellen dat de Russen hier erg trots op zijn. De Russische overheid heeft ruim 3,5 miljard dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling van dit plaatje.

MC-21

MC-21

MC-21

MC-21

De MC-21 is voor Rusland een waar prestigeproject. De Russische premier Medvedev wil dat Rusland in de hoogste regionen van vliegtuigbouwers actief is. Dat lijkt goed te lukken met de MC-21. Er zijn nog plannen om een luxere variant van dit vliegtuig te bouwen. Zowel een kortere als een langere variant van het vliegtuig getoond op de foto’s.

De verkoop van de MC-21 moet nog op gang komen. Er zijn er ‘slechts’ 175 besteld tot nu toe. Deze bestellingen komen bijna uitsluitend uit Rusland zelf. Wellicht dat deze lancering de benodigde publiciteit met zich meebrengt. Rusland hoopt vooral orders te krijgen uit het Midden-Oosten en Afrika.

Wij vinden het in ieder geval een pracht vliegtuig. We hopen hem dan ook snel een keer te spotten op onze live radar.

Please follow and like us:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply