Nieuws

Solar Impulse 2 de wereld rond

Het is de Solar Impulse 2 eindelijk gelukt! Het is het eerste zonnevliegtuig dat de wereld compleet rond vliegt. Het vliegtuig begon iets meer dan twee jaar geleden aan de wereldreis. Het verliep niet geheel volgens plan en de Solar Impulse 2 heeft voor lange tijd aan de grond gestaan in Hawaii vanwege schade. Begin april dit jaar ging het vliegtuig de lucht weer in. Afgelopen week werd het laatste deel van de wereldreis gevlogen tussen Caïro en Abu Dhabi waar het nu geland is.

De Solar Impulse 2 werd bestuurd door Bertrand Piccard en André Borschberg. Zij bestuurden het vliegtuig om en om. Het vliegtuig kan een hoogte bereiken van 8500 meter met een topsnelheid van 80 km/u. Het is ‘slechts’ 1600 kilo zwaar en heeft een lengte van 22 meter. De afstand die het vliegtuig heeft afgelegd bedraagt 43.041 km. Het doel van de reis is het onder de aandacht brengen van groene energie. Dat is aardig gelukt met het volbrengen van deze missie.

Enkele afbeeldingen van de Solar Impulse 2;

Solar Impulse 2

Solar Impulse 2

Please follow and like us:

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Leos
    July 26, 2016 at 11:11

    Mooie prestatie 🙂

    80 kilometer per uur is wel heel erg langzaam zeg… Kan me voorstellen dat het dan even duurt! Gelukkig is het ze gelukt en hopelijk brengt dit groene energie een beetje onder de aandacht in de luchtvaartindustrie…

  • Leave a Reply