Airlines

Cathay Pacific start langste vlucht van het aanbod

Cathay Pacific Airbus A350
(c) Foto: Cathay Pacific – Airbus A350

Cathay Pacific start langste vlucht van het aanbod

Cathay Pacific heeft aangekondigd dat het vanaf april 2025 een nieuwe vlucht zal starten tussen Hongkong en Dallas. Deze vlucht, met een afstand van 13.072 kilometer, wordt de langste in het netwerk van de Cathay Pacific. Hiermee zal de huidige langste route van Cathay, tussen Hongkong en New York JFK, worden overtroffen.

Langste vlucht in het Cathay-netwerk

Met de introductie van de nieuwe vlucht naar Dallas zet Cathay Pacific een belangrijke stap in de uitbreiding van haar netwerk. De afstand van 13.072 kilometer betekent dat het Cathay’s langste route wordt, net iets langer dan de route naar New York JFK (12.990 kilometer). Ondanks deze indrukwekkende afstand zal het niet de langste commerciële vlucht ter wereld worden. Die titel blijft in handen van Singapore Airlines, met hun vlucht van New York JFK naar Singapore, die maar liefst 15.349 kilometer beslaat.

Inzet van de Airbus A350-1000

Op de route naar Dallas zal Cathay Pacific vier keer per week gebruikmaken van de moderne Airbus A350-1000. Deze toestellen staan bekend om hun brandstofefficiëntie en comfort op langeafstandsvluchten. De eerste vlucht naar Dallas staat gepland op 24 april 2025. De heenreis vanuit Hongkong zal vijftien uur duren, terwijl de terugreis een uur langer zal zijn, voornamelijk vanwege de heersende windpatronen.

Voor passagiers biedt deze nieuwe verbinding niet alleen een directe route naar Dallas, maar ook de mogelijkheid om gemakkelijk over te stappen naar andere bestemmingen in de regio. Dit komt omdat Dallas de thuisbasis is van American Airlines, de partnermaatschappij van Cathay Pacific, waardoor reizigers eenvoudig door kunnen vliegen naar talloze andere steden in de Verenigde Staten.

Uitbreiding naar Noord-Amerika

Cathay Pacific is duidelijk gericht op verdere groei in Noord-Amerika. Naast de nieuwe route naar Dallas, verhoogt de maatschappij ook de frequenties op haar bestaande vluchten naar de Verenigde Staten en Canada. Hierdoor stijgt het totale aantal wekelijkse vluchten van Hongkong naar Noord-Amerika van 88 naar 108.

De huidige bestemmingen in Noord-Amerika die door Cathay worden aangevlogen zijn onder andere Boston, Chicago, Los Angeles, New York, San Francisco, Toronto en Vancouver. Voor sommige van deze steden worden zelfs drie dagelijkse vluchten aangeboden, wat laat zien hoe belangrijk de Noord-Amerikaanse markt is voor de luchtvaartmaatschappij.

You Might Also Like