Nieuws

easyJet Staking

easyJet staking

easyJet staking

Piloten van easyJet gaan dinsdag 14 juni rond 06:00 staken. De staking zal tot in de middag aanhouden (verwachting is tot 14:00). Het betreft enkel Nederlandse piloten welke actief zijn vanuit Amsterdam (Schiphol). De piloten van easyJet gaan staken omdat er geen acceptabele CAO voor de piloten kan worden bereikt.

easyJet zelf is niet blij met de aankondiging. Ook zal dit voor veel reizigers frustraties opleveren. easyJet zegt in een ver gevorderd stadium te zijn wat betreft de onderhandelingen voor een acceptabele CAO. easyJet raadt reizigers aan om de status van de vlucht voor vertrek online te controleren.

Vergoeding

Bij een vertraagde of geannuleerde vlucht hebben reizigers vaak recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan in sommige gevallen oplopen tot een paar honderd euro per reiziger.

Please follow and like us:

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marlies
  June 13, 2016 at 11:43

  Tot nu toe verwacht easyJet dat alle vluchten door zullen gaan. Er worden waarschijnlijk buitenlandse piloten ingevlogen die het werk van de Nederlandse stakende piloten gaan overnemen. Zie onderstaand artikel dat zojuist verscheen op nos.nl

  http://nos.nl/artikel/2110827-boze-piloten-easyjet-breekt-staking.html

  • Reply
   Sam (admin)
   June 13, 2016 at 11:48

   Een goede actie van easyJet als je het mij vraagt. Al snap ik ook dat de Nederlandse piloten zich gepasseerd voelen… Ik verwacht dat er binnenkort wel een akkoord gaat komen wat betreft de CAO.

  Leave a Reply